Reklama
 
Blog | Petr Pudivítr

CERMAT někdy selže, to se nedá nic dělat

Už jste někdy zažili vydávání maturitního vysvědčení, které možná neplatí? Mně se to dnes skoro stalo.

Někteří žáci maturují na podzim. To se nedá nic dělat. Někteří prostě nestihnou splnit vše do konce dubna, dokonce se může stát, že selžou v prvním termínu maturit. Někteří prostě maturují na podzim.

Dnes mě Cermat upozornil, že jsou vysvědčení pro konkrétní žáky již k dispozici v systému. Vytisknu je, nechám náležitě podepsat třídního i paní ředitelku a ejhle… jedno vysvědčení mi chybí. Kam se mohlo ztratit?

Nakonec jsem na to přišel: jeden žák podle Cermatu neodmaturoval. Po kontrole všech dalších dokumentů jsem zjistil, že odmaturoval. Jen mu Cermat místo čtyřky dal z ústní zkoušky českého jazyka pětku.

Po telefonátu na Cermat se od klidně hovořící operátorky dozvím, že udělal Cermat chybu. Přiřadil žákům špatné hodnocení zkoušek, vše je prostě jinak. Vysvědčení nevydávat, počkat na opravu.

Platíme Cermat, aby dělal takové chyby? Kolik škol již čerstvým absolventům vysvědčení vydalo (vysoké školy na taková vysvědčení spěchají, jako kdyby v nich každou chvíli mělo hořet) a nyní je musejí odebírat zpět?

Ještě že jsem až moc česky pomalý.

Reklama